…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η αληθινή ομoρφιά είναι η ανθρωπιά






ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Φεύγουν τα άγρια ζώα από τα τσίρκα

Μαρια Σωνιδου / msonidou@kathimerini

Τελειώνει μια και διά παντός το μαρτύριο των άγριων ζώων στο τσίρκο, στη Βρετανία τουλάχιστον, όπου οι βουλευτές όλων των κομμάτων ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της σχετικής απαγόρευσης. Οι φιλοζωικές οργανώσεις έκαναν λόγο για «ιστορική νίκη» και υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση των βουλευτών, καθώς επρόκειτο για πάγιο αίτημά τους. Κι είναι πράγματι ιστορική απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς σε τι βάθος χρόνου ακολουθήθηκε αυτή η απαράδεκτη πρακτική της μετατροπής άγριων ζώων σε πρωταγωνιστές ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, ωστόσο, διαθέτει και παρασκήνιο, καθώς ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σφόδρα αντίθετος στην απαγόρευση, λέγεται ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Συντηρητικό βουλευτή Μαρκ Πρίτσαρντ, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή, προτείνοντάς του υπουργικό θώκο, αλλά και να τον εκφοβίσει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Χωρίς δέρμα...
Η φιλοζωική οργάνωση της ΡΕΤΑ έστειλε επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο, με την οποία τον καλεί να επιδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και να μη βάλει δερμάτινα καθίσματα στο καινούργιο του οικολογικό αυτοκίνητο. Προ ημερών, το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Μερσεντές μελετά την κατασκευή ενός υβριδικού αυτοκινήτου για τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το καινούργιο αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει τη Μερσεντές που χρησιμοποιεί σήμερα ο Πάπας για τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό. Επ’ ευκαιρία αυτής της αλλαγής, λοιπόν, η ΡΕΤΑ κάλεσε εγκαίρως τον Βενέδικτο, στις προτεραιότητες του οποίου συγκαταλέγεται η προστασία του πλανήτη, να αποφύγει το δέρμα. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, η παραγωγή δερμάτων «δεν είναι μόνο τοξική για το περιβάλλον αλλά και κόλαση για τις αγελάδες».
kathimerini



Αβοκάντο: Το Σούπερ Φαγητό Που Σε Βοηθάει Να Μείνεις Υγιής

Πίνακας θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητα σε λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ορισμένων τροφών

Grampy in By Human 1936 - Ένα καρτούν με το πρώτο sex symbol της δεκαετίας του 20 Betty Boop ενάνтια στη κακοποίηση των ζώων. Απογορεύτικε η προβολή του.

Συνταγή με αβοκάντο

Ταχίνι: Εύγευστο και θρεπτικό

Επικίνδυνο για την υγεία το γάλα - Διώξεις για τα μεταλλαγμένα. Δημοσιογράφοι απολύθηκαν στις HΠA όταν αποκάλυψαν τους κινδύνους από την ορμόνη BST