…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Η φύση της εγκληματικότητας

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τύπος μερικοί ψυχίατροι, οι οποίοι κάνουν έρευνα στον τομέα της επίδρασης της κληρονομικότητας και παράγοντες του περιβάλλοντος στη κλίση (του ανθρώπου) να διαπράξει έγκλημα, έχουν τη γνώμη, ότι η εγκληματική συμπεριφορά είναι πάντα αρρώστια. Εκτός από αυτό αυτοί (οι ψυχίατροι), βασίζονται και στα αποτελέσματα των ερευνών. Σε πολλά πρόσωπα, που παραβιάζουν τον νόμο, παρατηρούνται ανώμαλες ηλεκτρικές δυναμικότητες του εγκεφάλου και ανισορροπία χημικών ενώσεων στον οργανισμό. Επίσης μεγάλος ρόλος δίνεται στην πλήρη διατροφή. Παράδειγμα υποστηρίζεται, ότι η μείωση του σακχάρου και η αύξηση των θρεπτικών στοιχείων στη διατροφή έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της εγκληματικότητας ακόμα και στο 50%.
Στο τέλος οι επιστήμονες έρχονται στο συμπέρασμα, ότι την εγκληματικότητα πρέπει να τη θεραπεύεις, όπως θεραπεύουν τα καρδιακά νοσήματα και τον καρκίνο.
Εφημερίδα «Κομσομόλετς», 01.04.1987

Απόδοση: Βασίλης Καφαταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: