…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΙΣΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΚΑΒΟΥΡΙΑ

Φωτογραφία

Τα καβούρια σύμφωνα με έρευνες εχουν πλήρη αίσθηση του πόνου πράγμα που θέτει εν
α νομοθετικό ζήτημα προστασίας τους.

Αισθάνονται τα πάντα και όμως οι ανθρωποι, ενω βλέπουν οτι αyτά αντιδρούν και προσπαθουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν, τους δενουν τις δαγκάνες για να μην τους δαγκώνουν και τα καταψύχουν, τα βράζουν ζωντανά ή τα κόβουν πρώτα τα πόδια ενα ενα και ύστερα τα χωρίζουν στα δύο, ενω αυτα εχουν πλήρη αισθηση και συνειδηση.

Παρακαλούμε μην συντελείτε σε αυτό το εγκλημα κατα δισσεκατομυρίων καβουριών που μετφέρονται φυλακίζονται το ενα διπλα στο αλλο ασφυκτικά και τελος θανατώνονται βάναυσα απλα για μια γουρμέ γευστική ευχαρίστηση καποιων που δεν γνωριζουν η δεν ενδιαφλερονται για το ποσο βασανίστηκε αυτό που τρώνε.

Γίνετε χορτοφάγος η τουλάχιστον τωρα που ξέρετε μην τα τρώτε πια, αντίθετα οπου τα βρείτε ζωντανα αγοραστε τα για να τα απελευθερώσετε και να τα σώσετε και ενημερωστε τους γυρω σας για τον πόνο τους.

Ομάδα για τα δικαιώματα αυτών των ζώων και ενημέρωση:
https://www.facebook.com/groups/262477370541734/

Lobsters and Crabs Feel Pain, Study Shows
http://dsc.discovery.com/news/2009/03/27/crab-lobster-pain.html

ΒΙντεο πως τα κομματιάζουν ζωντανα ενω εχουν τις αισθήσεις τους εδω
http://www.youtube.com/watch?v=yPtpPQDZ98E&feature=related

εδω τα καταψύχουν ζωντανα
http://www.youtube.com/watch?v=AmDorauP5Ag